ALLT OM HONUNG
Ansiktstvätt med honung | ALLT OM HONUNG

Ansiktstvätt med honung

Att tvätta ansiktet med honung är utmärkt med dess naturliga antibakteriella och läkande egenskaper. Honungen rengör huden utan att ta bort hudens naturliga oljor. Huden känns len och fräsch efter tvätt med honung.

Man brukar säga att det man inte kan äta ska man inte ha på huden heller. Så visst känns det bättre med honung än en massa tveksamma kemikalier som är vanligt i hygienprodukternas plastförpackningar? Givetvis skall du bara använda svensk honung från din lokala biodlare och ingen billig, hårdprocessas importhonung med oklart ursprung.

Gör så här

  1. Skölj ansiktet med ljummet vatten.
  2. Använd cirka en tesked honung och massera ut över ansiktet med händerna. Om du vill kan du låta honungen sitta 5-30 minuter som en ansiktsmask. Värm eller lös upp honungen med lite ljummet vatten om den är hård i konsistensen. Du kan också lösa upp honungen i en skål med lite ljummet vatten för att skapa ett honungsvatten.
  3. Skölj bort honungen med kallt vatten och badda torrt med en handduk.
  4. Är huden riktigt torr, som den särskilt kan bli under vintern? Då kan du avsluta med att stryka 1 tsk ekologisk, vegetabilisk olja över ansiktet. Torka sedan rent med handduk igen.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: