ALLT OM HONUNG
Bakad camembert med honung, nötter och örter - Recept | ALLT OM HONUNG

Bakad camembert med honung

Klassisk honungsdessert eller entré med krämig smält ost och honung. Komplettera med örter, nötter, bröd eller kex, frukt eller bär.

Ingredienser

  • Camembert, brie eller motsvarande ost
  • Honung
  • Nötter, t.ex. valnötter, pekannötter eller mandlar, lätt krossade
  • Färska alt. torkade örter, t.ex. rosmarin eller timjan

Tillbehör

  • Rostat bröd i tunna skivor eller kex
  • Frukt eller bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 180°C.
  2. Ta bort förpackningen på osten. Placera hela osten på en plåt, form eller gjutjärnspanna med bakplåtspapper under. Har osten en träform runt sidan kan den sitta kvar men ta bort eventuellt papper och metallstift.
  3. Skär grunda snitt i ett rutmönster på ostens övre ytskikt med en kniv. Ringla eller klicka på generöst med honung.
  4. Baka osten ca 10-15 minuter i mitten på ugnen tills den mjuknar och blir lös i mitten. Baka dock inte osten för länge så att den stelnar eller flyter ut helt.
  5. Ta osten från ugnen och ta bort eventuell träram. Servera direkt, tillsätt örter, nötter och mer honung om du vill. Som tillbehör kan du t.ex. prova med rostat bröd eller kex, färska bär eller frukt.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: