ALLT OM HONUNG
Apelsinsill med honung | ALLT OM HONUNG

Apelsinsill med honung

Recept på inlagd sill med apelsin och honung. Servera på snittar eller buffé, gärna med honungssnaps. Apelsinsill passar extra bra kring jul eller påsk. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.

Ingredienser

  • Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
  • 1/2 röd lök, skivad
  • 1/2 apelsin, skivad
  • Ca 10 st korn kryddpeppar, krossad
  • 10 st kryddnejlikor
  • 2 st lagerblad

Honungslag

  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit, 12 %
  • 1 dl honung

Till servering

Gör så här

  1. Värm vatten, apelsinsaft och ättikssprit i en kastrull. Rör ner honung tills det löser sig och låt svalna.
  2. Häll av lagen från inläggningssillen och skär den i lagom bitar.
  3. Skiva rödlök och apelsin. Krossa kryddpeppar.
  4. Varva med lök, apelsin, sill, kryddpeppar, nejlikor och lagerblad i en glasburk eller skål.
  5. Häll lagen över.
  6. Sätt på lock och ställ i kylskåp över natten innan servering.
error: