ALLT OM HONUNG
Äppelgelé med honung | ALLT OM HONUNG

Äppelgelé med honung

Recept på gelé av äpplen och honung, och ett par kvistar mynta om du vill. Gött till vilt och kött.

Ingredienser

  • Ca 500 g äpplen, knappt mogna för bättre pektinhalt
  • 2,5 dl vatten
  • Ca 500 g honung till 500 ml avrunnen saft

Eventuell smaksättning

  • Färsk mynta

Tillagning

  1. Skölj och skär äpplen i bitar.
  2. Koka vatten, äpplen och eventuell mynta ca 15 minuter i en kastrull tills frukten mjuknar.
  3. Låt massan rinna genom en silduk i ca 30 minuter.
  4. Tillsätt honung till saften och låt koka ca 10 minuter.
  5. Gör geléprov/marmeladprov genom att skeda ut en klick på ett fat. Skrapa med skeden genom klicken – flyter gelén ihop är den inte klar, håller den sig kvar på sidorna är gelén klar.
  6. Ta kastrullen från värmen, är det mycket skum kan du skeda bort det om du vill.
  7. Häll gelén i glasburkar och sätt på lock.
  8. Förvara i kylskåp eller frys in när den svalnat.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.