Recept på gelé av äpplen och honung, och ett par kvistar mynta om du vill. Gött till vilt och kött.
Ingredienser
- Ca 500 g äpplen, knappt mogna för bättre pektinhalt
- 2,5 dl vatten
- Ca 500 g honung till 500 ml avrunnen saft
Eventuell smaksättning
- Färsk mynta
Tillagning
- Skölj och skär äpplen i bitar.
- Koka vatten, äpplen och eventuell mynta ca 15 minuter i en kastrull tills frukten mjuknar.
- Låt massan rinna genom en silduk i ca 30 minuter.
- Tillsätt honung till saften och låt koka ca 10 minuter.
- Gör geléprov/marmeladprov genom att skeda ut en klick på ett fat. Skrapa med skeden genom klicken – flyter gelén ihop är den inte klar, håller den sig kvar på sidorna är gelén klar.
- Ta kastrullen från värmen, är det mycket skum kan du skeda bort det om du vill.
- Häll gelén i glasburkar och sätt på lock.
- Förvara i kylskåp eller frys in när den svalnat.