ALLT OM HONUNG
Pasta med svamp, rosmarin, honung och mjöd - Recept | ALLT OM HONUNG

Pasta med svamp, honung, mjöd och rosmarin

Enkel pastarätt med svamp, smör, honungmjöd och rosmarin. Recept för ca 4 personer.

Ingredienser

  • 200 g svamp, tunt skivad
  • 300-400 g spagetti, eller annan pasta
  • 4 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 kvist färsk rosmarin, hackad
  • 1-2 msk mjöd, eller vitt vin
  • 100-150 g finriven Västerbottenost, eller motsvarande salt ost,
  • Salt och/eller örtsalt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk smör. Stek svampen tills den är får färg och blir knaprig, rör om regelbundet. Ta svampen från värmen.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt salt. Koka spaghettin i vattnet strax under tidsanvisningen på dess förpackning.
  3. Hetta upp en till stekpanna till medelvärme. Tillsätt resten av smöret, honung och rosmarin. Låt blandningen smälta och koka upp, sänk värmen till medel-låg värme och låt sjuda ett par minuter.
  4. Tillsätt en slev pastavatten och mjöd eller vitt vin, i honungssmöret. Rör om och låt sjuda ett par minuter tills det reducerats något. Tillsätt en till slev pastavatten och ställ åt sidan.
  5. Spara lite pastavatten, häll av vattnet från pastan, lägg pastan i stekpannan och rör om. Tillsätt hälften av osten och rör om tills den smälter. Stänk på pastavatten vid behov om det känns torrt. Rör ner svampen och låt bli genomvärmd. Salta pastan efter smak.
  6. Servera direkt med resten av den rivna osten och nymalen svartpeppar på toppen.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.