En smakrik kaka med äpple, kardemumma och honung.
Ingredienser
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 citron
4 äpplen, skalade, i klyftor
2 msk mjölk
2 msk honung
1/2 dl rönnbär, eller andra bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör och låt kallna.
- Vispa socker, smör och citronskal. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa upp smeten kraftigt ca 5-8 min.
- Rör ner mjöl uppblandat med bakpulver och kardemumma.
- Tillsätt mjölk och blanda.
- Häll smeten i en smörad, bröad form.
- Stick ner äppelklyftor och strö över bär.
- Ringla sist över honung och baka i ugnen ca 30 min.
- Låt svalna innan servering.