ALLT OM HONUNG
Äppelkaka med kardemumma och honung

Äppelkaka med kardemumma och honung

En smakrik kaka med äpple, kardemumma och honung.

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 citron
4 äpplen, skalade, i klyftor
2 msk mjölk
2 msk honung
1/2 dl rönnbär, eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör och låt kallna.
  3. Vispa socker, smör och citronskal. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa upp smeten kraftigt ca 5-8 min.
  4. Rör ner mjöl uppblandat med bakpulver och kardemumma.
  5. Tillsätt mjölk och blanda.
  6. Häll smeten i en smörad, bröad form.
  7. Stick ner äppelklyftor och strö över bär.
  8. Ringla sist över honung och baka i ugnen ca 30 min.
  9. Låt svalna innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: