ALLT OM HONUNG
Äppelkaka med kardemumma och honung

Äppelkaka med kardemumma och honung

En smakrik kaka med äpple, kardemumma och honung.

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 citron
4 äpplen, skalade, i klyftor
2 msk mjölk
2 msk honung
1/2 dl rönnbär, eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör och låt kallna.
  3. Vispa socker, smör och citronskal. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa upp smeten kraftigt ca 5-8 min.
  4. Rör ner mjöl uppblandat med bakpulver och kardemumma.
  5. Tillsätt mjölk och blanda.
  6. Häll smeten i en smörad, bröad form.
  7. Stick ner äppelklyftor och strö över bär.
  8. Ringla sist över honung och baka i ugnen ca 30 min.
  9. Låt svalna innan servering.
error: