Äppelkaka med kardemumma och honung

Äppelkaka med kardemumma och honung

En smakrik äppelkaka.

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 citron
4 äpplen, skalade, i klyftor
2 msk mjölk
2 msk honung
1/2 dl rönnbär

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smör och låt kallna.

Vispa socker, smör och citronskal. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa upp smeten kraftigt ca 5-8 min.

Rör ner mjöl uppblandat med bakpulver och kardemumma.

Tillsätt mjölk och blanda.

Häll smeten i en smörad, bröad form.

Stick ner äppelklyftor och strö över bär.

Ringla sist över honung och baka i ugnen ca 30 min.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: