ALLT OM HONUNG
Äppelkräm med honung | ALLT OM HONUNG

Äppelkräm med honung

Recept på hemgjord kräm med äpplen, honung och kanel. Använd gärna syrliga äpplen och söta med honung efter smak. Servera äppelkräm till lunch eller mellis.

Ingredienser

  • Ca 750 g äpplen
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 dl honung
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Vill du använda hela äpplen med skal och kärnhus för mer smak så kan du hacka hela äpplet och sila av skal och kärndelar efter kokning.
  2. Koka upp vatten med kanelstång i en kastrull.
  3. Tillsätt äppelbitarna och koka tills de mjuknar ca 20-30 minuter, rör om då och då.
  4. Ta kastrullen från värmen och rör ner honung.
  5. Red potatismjöl i lite vatten och tillsätt under omrörning.
  6. Låt svalna lite och servera ljummen eller kall med färsk mjölk.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: