Äppelmos med honung

Äppelmos med honung

Blir en stor burk äppelmos.
Gott på gröt, till revbensspjäll och fläsk.

Ingredienser

1-1 1/2 liter äpplen, skalade och delade i tärningar
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl honung
1 kanelstång
1 tsk kardemumma
1 dl äppelcidervinäger
2-3 msk citronsaft, om äpplena är söta

Tillagning

Lägg allt i en stor kastrull. Koka på svag värme under lock.

Koka tills äpplena faller sönder.

Häll i en väl rengjord burk med lock och förvara i kylen.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: