ALLT OM HONUNG
Äppelpaj med honung

Äppelpaj med honung

Recept på paj med med äpple och honung. Servera till kaffet.

Pajdeg

3,5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning

6-8 äpplen
0,5-1 dl honung
1-2 msk kanel

Gör så här

  1. Skala, avlägsna kärnhus och skär äpplen i klyftor.
  2. Blanda honung och äppelklyftor, strö över kanel och bred ut fyllningen i en ca ø 25 cm pajform.
  3. Blanda ingredienserna till degen i en matberedare.
  4. Kavla ut degen och lägg den över äpplena.
  5. Gör några snitt i degen och baka pajen 30-40 minuter i 180-200°C ugn.
  6. Låt svalna innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.