ALLT OM HONUNG
Apfelstrudel med honung

Äppelstrudel med honung

Recept på äppelstrudel eller apfelstrudel med honung. Servera till fikat eller som dessert.

Ingredienser deg

  • 3 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 3 msk vatten
  • 1 msk smält smör + 1 msk till pensling

Ingredienser fyllning

  • 4 äpplen, i tunna skivor
  • 1 dl russin
  • 1 dl honung
  • 1 dl mandel, malen
  • 1 msk kanel

Till servering

  • Pudersocker

Gör så här

  1. Mixa ihop degen i matberedare. Dela degen i två delar och kavla ut varje del 25 x 10 cm. Fortsätt därefter att på en handduk eller bakpapper dra ut degen tunt till 30 x 25 cm. Pensla ytorna med smält smör.
  2. Fördela fyllningen på degen och rulla ihop den med hjälp av en handduk eller bakpapper till längder. Pensla med smält smör och baka i 175°C ugn ca 20-30 min tills längderna får färg. Pensla ytterligare med smält smör.
  3. Sikta på pudersocker vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.