ALLT OM HONUNG
Saffranspaj med honung

Saffranspaj med äpplen och honung

Juligt god paj med äpple, saffran, honung, russin och mandlar.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 0,5 g saffran
  • 4 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl kvarg eller färskost

Garnering

  • 1/2 dl russin
  • 50 g hackad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och bearbeta till en deg. Låt degen stå kylen en halvtimme.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dom i tunna klyftor.
  4. Blanda saffranet med honungen och tillsätt alla övriga ingredienser till fyllningen utom äppelklyftorna.
  5. Tumma ut degen i en ugnssäker pajform och förgrädda pajskalet i ca 15 min.
  6. Lägg ner äppelklyftorna och häll blandningen till fyllningen över.
  7. Sänk ner ugnsvärmen till 175°C och grädda mitten av ugnen i ca 30 min.
  8. Strö över garneringen och låt stå 5 min till i ugnen.
  9. Låt svalna lite innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: