ALLT OM HONUNG
Saffranspaj med honung

Saffranspaj med äpplen och honung

Julig paj med äpple, saffran, honung, russin och mandlar.

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

4 äpplen
0,5 g saffran
4 msk honung
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl kvarg eller färskost

Garnering

1/2 dl russin
50 g hackad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och bearbeta till en deg. Låt degen stå kylen en halvtimme.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dom i tunna klyftor.
  4. Blanda saffranet med honungen och tillsätt alla övriga ingredienser till fyllningen utom äppelklyftorna.
  5. Tumma ut degen i en ugnssäker pajform och förgrädda pajskalet i ca 15 min.
  6. Lägg ner äppelklyftorna och häll blandningen till fyllningen över.
  7. Sänk ner ugnsvärmen till 175°C och grädda mitten av ugnen i ca 30 min.
  8. Strö över garneringen och låt stå 5 min till i ugnen.
  9. Låt svalna lite innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: