Saffranspaj med äpplen och honung

Saffranspaj med honung
Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

4 äpplen
0,5 g saffran
4 msk honung
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl kvarg eller färskost

Garnering

1/2 dl russin
50 g hackad mandel

Tillagning

Sätt ugnen på 200°.

Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och bearbeta till en deg. Låt degen stå kylen en halvtimme.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dom i tunna klyftor.

Blanda saffranet med honungen och tillsätt alla övriga ingredienser till fyllningen utom äppelklyftorna.

Tumma ut degen i en ugnssäker pajform och förgrädda pajskalet i ca 15 min.

Lägg ner äppelklyftorna och häll blandningen till fyllningen över.

Sänk ner ugnsvärmen till 175° och grädda mitten av ugnen i ca 30 min.

Strö över garneringen och låt stå 5 min till i ugnen.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: