ALLT OM HONUNG
Aroniagelé med honung | ALLT OM HONUNG

Aroniagelé med honung

Recept på gelé av aroniabär och honung. Gott tillbehör till rätter med kött, vilt och skav.

Ingredienser

  • 2 liter aroniabär
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 dl honung
  • 1/2 citron, saften
  • 1/2 tsk kanel, om du vill

Gör så här

  1. Rensa och skölj aroniabär.
  2. Koka bär och vatten ca 30 minuter i en kastrull.
  3. Mosa bären med en potatisstomp och sila av saften genom en sil eller en silduk.
  4. Koka bärsaften med honung och eventuella kryddor i en kastrull ca 15 minuter tills det klarar geléprov/tallriksprov.
  5. Häll upp i rena glasburkar, sätt på lock och låt svalna.
  6. Förvara en begränsad tid i kylskåp eller frys in.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.