ALLT OM HONUNG
Honungsbedömning | ALLT OM HONUNG

Honungsbedömning

Honungsbedömning är ett årligt evenemang som enligt tradition anordnas i lokala biodlarföreningar som är anslutna till Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR / Biodlarna). Under honungsbedömningen kontrolleras medlemmarnas honung beträffande renhet, konsistens, förpackning, lukt och smak samt färg. Blir honungen godkänd får medlemmarna tillstånd att använda riksförbundets etiketter.

Förr i tiden var det så illa att biodlaren riskerade att bli utesluten ur riksförbundet om denne valde att använda personligt utformade etiketter. Dagens biodlare lyfter dock  gärna fram det lokala i sin honung med egna honungsetiketter så den klassiska SBR-etiketten är inte lika viktig som förr. Men själva honungsbedömningen kan givetvis vara ett kvitto på att biodlingens honungshantering håller måttet. Läs mer om biodling i boken Bin till nytta och nöje.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: