ALLT OM HONUNG
Ättiksgurka med honung | ALLT OM HONUNG

Ättiksgurka med honung

Gör din egen goda hemgjorda ättiksgurka, sötad och smaksatt med honung. Ättiksgurka är det ultimata tillbehöret på smörgåsar med hembakt honungsbröd eller på hamburgare.

Ingredienser

1 kg västeråsgurka
3 dillkronor
1/2 lök, tärnad
2 msk pepparrot, tärnad

Honungslag

4 dl vatten
4 dl honung
1 dl ättika 24%
2 msk salt
3 msk gula senapsfrön, eller korianderfrön

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna för honungslagen i en kastrull och värm tills honung och salt löser sig.
  2. Skölj och borsta gurkorna.
  3. Skär gurkorna i önskad tjocklek
  4. Skölj dill, tärna lök och pepparrot.
  5. Varva gurkor, dill, lök och pepparrot i glasburkar.
  6. Häll över honungslagen tills den täcker knappt och sätt på lock
  7. Låt stå i kylskåp ungefär en vecka innan servering. Vänd gärna burken upp och ned då och då.
  8. Oöppnad burk håller cirka 1-2 månader i sval förvaring.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.