ALLT OM HONUNG
Citronmarmelad med honung | ALLT OM HONUNG

Citronmarmelad med honung

I marmelad med citron, gör honung den finare än veden full i bon. Servera på t.ex. bröd, skorpor och kex. Här kokar vi marmeladen med kärnor, men du kan lägga kärnor och ändbitar i knyte av bommulstyg om du föredrar det. Mixa citronerna grovt eller fint, och lämna en bitar eller tärningar för att skapa en konsistens som du gillar på marmeladen.

Ingredienser

  • Ca 500 g citroner, ekologiska
  • 500 g honung
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Tvätta och borsta citronerna.
  2. Skär bort ändbitarna och skär tunna skivor.
  3. Mixa citronen grovt eller fint i matberedare med en skvätt vatten vid behov. Lämna ca 200 g i skivor eller tärningar att tillsätta vid kokningen om du vill ha grövre bitar i marmeladen.
  4. Häll citronsmeten och resten av vattnet i en kastrull.
  5. Koka på svag värme med lock ca 30 minuter med omrörning då och då.
  6. Tillsätt honung och koka kraftigt ca 10-15 minuter tills blandningen klarar marmeladprov; lägg en klick på en tallrik och kyl snabbt, dra en sked genom och se att det inte flyter ihop.
  7. Häll i rena glasburkar och sätt på lock.
  8. Låt svalna och förvara i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: