Stekt strömming eller sill som får bada i en lag i honung blir väldigt gött. Honung gör ju som du kanske vet allting göttare.
Ingredienser
- Ca 600 g rensad strömming strömming
- Smör till stekning
- 1 röd lök, skivad
- 6 korn vitpeppar, grovt mortlad
Panering
- 1 tsk salt
- 1 dl smulade honungsskorpor, grahamsmjöl, rågmjöl eller ströbröd
Honungslag
- 2 1/2 dl vatten
- 4 msk ättikssprit, 12%
- 4 msk honung
- 1 tsk salt
Till servering
- Dill
- Honungsknäckebröd
- Kokt potatis
- Kokta ägg
Gör så här
- Vänd strömmingen i paneringen.
- Stek strömmingen ca 3 minuter på varje sida.
- Varva den varma strömmingen med lök ock vitpeppar i en skål.
- Blanda honungslagen lätt värmd i en kastrull och häll över strömmingen.
- Låt kallna innan servering.
- Servera med dill på knäckebröd och ett glas kall öl, eller med potatis och ägg som vilken sillunch som helst.