ALLT OM HONUNG
Ättisksströmming i honungslag | ALLT OM HONUNG

Ättiksströmming i honungslag

Stekt strömming eller sill som får bada i en lag i honung blir väldigt gött. Honung gör ju som du kanske vet allting göttare.

Ingredienser

  • Ca 600 g rensad strömming strömming
  • Smör till stekning
  • 1 röd lök, skivad
  • 6 korn vitpeppar, grovt mortlad

Panering

  • 1 tsk salt
  • 1 dl smulade honungsskorpor, grahamsmjöl, rågmjöl eller ströbröd

Honungslag

  • 2 1/2 dl vatten
  • 4 msk ättikssprit, 12%
  • 4 msk honung
  • 1 tsk salt

Till servering

Gör så här

  1. Vänd strömmingen i paneringen.
  2. Stek strömmingen ca 3 minuter på varje sida.
  3. Varva den varma strömmingen med lök ock vitpeppar i en skål.
  4. Blanda honungslagen lätt värmd i en kastrull och häll över strömmingen.
  5. Låt kallna innan servering.
  6. Servera med dill på knäckebröd och ett glas kall öl, eller med potatis och ägg som vilken sillunch som helst.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: