Mala eget mjöl – Mjölkvarn | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rengöra ljusstake från bivax
När du använder bivaxljus bör du alltid använda en ljusstake eller ett fat som fångar upp smält och rinnande bivax. Det är ju väldigt vackert när bivaxet rinner och stelnar och bildar fina former, men förr eller senare...
Saffranscupcakes med honung
Recept på cupcakes med saffran och honung till fikat. Ingredienser 50 g smör 1 dl mjölk 2 ägg 1 dl honung 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 pkt saffran 1 1/2 dl russin. Topping 200 g färskost 200 g...
Rågkex med honung och frön
Grova kex med råg, honung och frön. Servera t.ex. till ostbricka, eller när som helst egentligen. Ingredienser 100 g smör 2 msk honung 3 dl rågmjöl 3 dl rågsikt, alternativt vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 dl...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.