En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Blåbärsläsk med honung
Gör egen läsk med honung och blåbär. Färska eller frysta bär spelar ingen roll. Ingredienser Honungslag, 1 del honung blandat med 1/2 del vatten Saft av mosade blåbär, koncentrerad blåbärssaft eller blåbärssylt Kolsyrat...
Sachertårta med honung
Recept på chokladtårta i Sacher-stil, med fyllning av honungsmarmelad och topping av chokladglasyr med honung. Ingredienser 150 choklad i block 150 g smör 1 dl honung 1 dl socker 4 st ägg 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk...
Honungssås med bär
Snabb och enkel sås med honung och valfria bär. Denna bärsås är toppen som topping på t.ex. glass, pannkakor och våfflor, eller att använda som fyllning i tårtor, hallongrottor, småkakor och andra bakverk. Ingredienser...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.