En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Körsbärssaft med honung
Recept på saft av körsbär sötad med honung. Ingredienser 1,5 l körsbär 4 dl vatten 500 g honung, eller efter smak Gör så här Koka upp vattnet och häll i bären. Låt koka ca 5-10 minuter tills bären brister i skalen. Häll...
Veteskorpor med honung
Frasiga skorpor bakade med vete och honung, precis som på den gamla goda tiden. Avnjutes till fika eller mellanmål. Här gör vi traditionsenligt gammeldagsa runda bullar som bräcks itu med en Settmans honungskam, en...
Hostsirap med honung och granskott
Med honung och granskott gör du egen hostsirap som lindrar vid hosta. Plocka färska granskott på våren. Häll honung på granskotten i en burk, sätt på lock, låt stå en tid och sila sedan av honungen. Fungerar lika bra om...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung