En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Blåbärsläsk med honung
Gör egen läsk med honung och blåbär. Färska eller frysta bär spelar ingen roll. Ingredienser Honungslag, 1 del honung blandat med 1/2 del vatten Saft av mosade blåbär, koncentrerad blåbärssaft eller blåbärssylt Kolsyrat...
Vetekakor med honung, anis och fänkål
Vetekakor med honung och kryddig smak av anis och fänkål. Ingredienser 3 dl mjölk 7 dl vetemjöl 25 g jäst 25 g smör 2 msk honung 1 tsk anis 1 msk fänkål Gör så här Stöt anis och fänkål och blanda med övriga ingredienser...
Honung underlättar rotning
Använd honung för att snabba på rotutvecklingen på sticklingar. Honung är svampdödande, antibakteriellt, bekämpar infektioner och hjälper växter att rota sig. Gör så här 1. Sticklingen bör vara ca 10 cm lång. 2. Kapa...