En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungsglaserade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små. Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås. ca 4-6 portioner Ingredienser Ca 2 kg...
Honungsproduktion i Sverige
Enligt EUs Jordbruksstatistik fanns det ca 15 000 biodlare med ca 150 000 bisamhällen i Sverige år 2007.
Mer statistik för biodling finns i boken Bin till nytta och nöje.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Melonsallad med räkor och honung
Melonsallad med räkor och en vinägrett på honung. 4 portioner Ingredienser 4 dl honungsmelon eller vattenmelon 200 g skalade räkor 4 körsbärstomater 3 dl gurkstavar Vinägrett 2 msk honung med mild smak 2 msk olivolja 2...
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Pollenfälla för Töreboda-kupan
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta
- EU-förslag: Ändring av ursprungsmärkning på honung
- Konkurrerar tambin ut vilda insekter?
- Öppet hus hos Freddy Duwe
- Föreläsning: Drottningodling på 3 ramar
- Enkät om övervintring i Sverige 2022-2023
- Eurogross AB förbjuds att sälja ”Honung” som innehåller 90 procent socker
- Biodlingskalender: Maj
- Byta rammått på bikupa