Recept på blåbärssoppa traditionellt sötad med honung. För att soppan ska bli genuin och för att du ska kunna vinna vasaloppet, så måste du använda vilda blåbär från de nordiska skogarna och lokalt skördad honung.
Ingredienser
- Ca 1/2 liter blåbär, färska eller frysta
- Ca 1 dl honung, eller efter smak
- 7 dl vatten
- 1 1/2 msk potatismjöl utrört i lite vatten
Gör så här
- Koka bär och vatten några minuter.
- Ta kastrullen från värmen.
- Blanda potatismjöl i lite vatten och tillsätt under omrörning.
- Rör ner honung efter smak.
- Vill du ha slät soppa utan hela bär mixar du den med stavmixer eller matberedare.
- Servera soppan som du föredrar, ljummen, varm eller kyld.
- Späd ut med vatten om du vill ha lösare konsistens.
- Vill du piffa till blåbärsoppan lite extra lägger du i en klick vispad grädde eller keso och några blad färsk mynta.