Söt sås med gurka, paprika och honung att servera som tillbehör t.ex. till korv med bröd eller andra kötträtter. I Sverige är denna typ av gurkmix mest känd som varumärket Bostongurka. Hacka gurka och paprika för hand för grov konsistens, eller kör i matberedare för slätare massa. För hetta kan du tillsätta lite hackad färsk chili.
Ingredienser
- 500 g västeråsgurka, alternativt vanlig gurka
- 1 röd paprika
- 1/2 grön paprika
- 1 gul lök
- 1/2 röd chilifrukt (om du vill)
Honungslag
- 1 dl ättiksprit, 12%
- 1 dl honung
- 1 tsk salt
- 1 msk senapsfrön, gula eller bruna
Gör så här
- Hacka gurka och paprika fint, eller mixa lätt med matberedare.
- Hacka lök och eventuell chili i fint.
- Värm lagen av ättiksprit, honung, salt och senapsfrö i en kastrull.
- Tillsätt gurka, paprika, lök och chili i lagen.
- Låt sjuda ca 15 minuter på spisen under omrörning.
- Häll gurkmixen i en glasburk med lock.
- Låt svalna och förvara i kylskåp ett dygn innan servering.
- Gurkmixen håller en begränsad tid i kylskåp.