ALLT OM HONUNG
Bostongurka / gurkmix med honung | ALLT OM HONUNG

Bostongurka med honung

Söt sås med gurka, paprika och honung att servera som tillbehör t.ex. till korv med bröd eller andra kötträtter. I Sverige är denna typ av gurkmix mest känd som varumärket Bostongurka. Hacka gurka och paprika för hand för grov konsistens, eller kör i matberedare för slätare massa. För hetta kan du tillsätta lite hackad färsk chili.

Ingredienser

  • 500 g västeråsgurka, alternativt vanlig gurka
  • 1 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chilifrukt (om du vill)

Honungslag

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

  1. Hacka gurka och paprika fint, eller mixa lätt med matberedare.
  2. Hacka lök och eventuell chili i fint.
  3. Värm lagen av ättiksprit, honung, salt och senapsfrö i en kastrull. 
  4. Tillsätt gurka, paprika, lök och chili i lagen.
  5. Låt sjuda ca 15 minuter på spisen under omrörning.
  6. Häll gurkmixen i en glasburk med lock.
  7. Låt svalna och förvara i kylskåp ett dygn innan servering.
  8. Gurkmixen håller en begränsad tid i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.