ALLT OM HONUNG
Bostongurka / gurkmix med honung | ALLT OM HONUNG

Bostongurka med honung

Söt sås med gurka, paprika och honung att servera som tillbehör t.ex. till korv med bröd eller andra kötträtter. I Sverige är denna typ av gurkmix mest känd som varumärket Bostongurka. Hacka gurka och paprika för hand för grov konsistens, eller kör i matberedare för slätare massa. För hetta kan du tillsätta lite hackad färsk chili.

Ingredienser

  • 500 g västeråsgurka, alternativt vanlig gurka
  • 1 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chilifrukt (om du vill)

Honungslag

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

  1. Hacka gurka och paprika fint, eller mixa lätt med matberedare.
  2. Hacka lök och eventuell chili i fint.
  3. Värm lagen av ättiksprit, honung, salt och senapsfrö i en kastrull. 
  4. Tillsätt gurka, paprika, lök och chili i lagen.
  5. Låt sjuda ca 15 minuter på spisen under omrörning.
  6. Häll gurkmixen i en glasburk med lock.
  7. Låt svalna och förvara i kylskåp ett dygn innan servering.
  8. Gurkmixen håller en begränsad tid i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: