ALLT OM HONUNG
Brantevikssill med honung | ALLT OM HONUNG

Brantevikssill med honung

Variant på söt och pepprig Brantevikssill med mycket dill och honung. Tillsätt mer peppar eller honung efter smak. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Och glöm för Sörens skull inte honungssnapsen. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.

Ingredienser

  • Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, skalet, finrivet
  • 1-2 lagerblad, smulat
  • 15 korn av kryddpeppar, mortlade
  • 10 korn av vitpeppar, mortlade
  • 10 korn av svartpeppar, mortlade

Honungslag

  • 1 dl honung
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättikssprit, 24%

Till servering

Gör så här

  1. Häll av lagen från inläggningssillen och skär den i bitar.
  2. Värm ingredienserna till honungslagen, rör om tills honungen löser sig och låt svalna.
  3. Mortla peppar, hacka lök och dill, smula lagerblad och riv citronskal fint. 
  4. Blanda sill, peppar, lök, lagerblad och citron i en bunke, ös ner i en glasburk.
  5. Häll över honungslagen och låt stå med lock över natten.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: