ALLT OM HONUNG
Chokladmousse med honung

Chokladmousse med honung

Ljuvlig chokladmousse där honung lyfter smaken i chokladen.

4 portioner

Ingredienser

150 g mörk choklad, helst minst 70%
3 dl vispgrädde
1-4 msk honung, beroende på hur söt mousse du vill ha

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
  2. Tillsätt önskad mängd honung när chokladen är ca 50°C.
  3. Vispa grädden.
  4. Blanda hälften av grädden med chokladen och rör sedan ner resten av grädden varsamt.
  5. Spritsa chokladmoussen med en fryspåse med klippt hörn, eller klicka ut den med sked, i glas eller skålar.
  6. Låt stå i kylskåp några timmar eller ett dygn innan servering.
  7. Servera med färska bär vid säsong.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: