ALLT OM HONUNG
Tårta med honung

Tårta med honung

Recept på klassisk sommartårta med bär och honung. Servera till kaffet.

Tårtbotten

4 st ägg
1 dl honung
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl klarbär, urkärnade, eller andra bär
3 msk honung
5 färska myntablad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 170°C. Smörj och bröa en form.
  2. Vispa ägg och honung. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll i formen.
  3. Grädda nedtill i ugnen i ca 40 min. Låt svalna innan du lossar från formen.
  4. Mixa fyllningen och ställ en stund i frysen så att den tjocknar.
  5. Skär tårbotten och varva fyllning med vispad grädde.
  6. Dekorera med säsongens blommor.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: