ALLT OM HONUNG
Citronmousse med honung

Citronmousse med honung

Frisk mousse med citron och honung.

4-8 portioner

Ingredienser

60 g smör
3 st ägg
1 1/2 dl honung
1-2 st citron, saft (och raspat skal om du vill)
3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Raspa skal och pressa saft ur 1 eller 2 citroner beroende på storlek.
  2. Vispa ägg och honung krämigt.
  3. Smält smör i en kastrull och rör ner ägg- och honungsblandningen.
  4. Värm på låg värme och rör konstant tills krämen tjocknar.
  5. Flytta kastrullen från plattan, rör ner citronsaft (och eventuellt citronrasp) och låt svalna.
  6. Vispa grädde och rör ihop med citron- och honungs-krämen.
  7. Häll upp i glas och ställ i kylen i några timmar eller till nästa dag.
  8. Dekorera med t.ex. myntablad, citronrasp eller riven choklad vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.