ALLT OM HONUNG
Honungsglögg

Honungsglögg

Gör egen glögg med honung. Visste du att honung är det traditionella sötningsmedlet i glögg? Jo så är det och det är lätt att göra egen glögg med färdigblandade glöggkryddor eller egen smaksättning. Prova även att göra äppelglögg med honung.

Ingredienser

1 flaska rött vin, gärna kraftigt
4 msk honung
Skalet och saften av 1 tvättat apelsin
1 påse glöggkryddor (eller kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor)

För starkare glögg lägg till 1 dl whisky, cognac, portvin eller madeira. För alkoholfri glögg använd alkoholfritt vin.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser utom vin (och eventuell sprit) och låt dra under lock ca 4 timmar.
  2. Sila bort kryddor och skal.
  3. Tillsätt vin (och eventuell sprit) och värm glöggen innan servering.
  4. Servera med russin, mandlar och lussebullar med honung.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: