Honungsglögg

Honungsglögg
En god honungsglögg för en riktig honungsjul.

Gör egen glögg med honung. Visste du att honung är det traditionella sötningsmedlet i glögg? Jo så är det och det är lätt att göra egen glögg med färdigblandade glöggkryddor eller egen smaksättning. Prova även att göra äppelglögg med honung.

Ingredienser

1 flaska rött vin, gärna kraftigt
4 msk honung
Skalet och saften av 1 tvättat apelsin
1 påse glöggkryddor (eller kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor)

För starkare glögg lägg till 1 dl whisky, cognac, portvin eller madeira. För alkoholfri glögg använd alkoholfritt vin.

Tillagning

Koka upp alla ingredienser utom vin (och eventuell sprit) och låt dra under lock ca 4 timmar.

Sila bort kryddor och skal.

Tillsätt vin (och eventuell sprit) och värm glöggen innan servering.

Servera med russin. mandlar och lussebullar med honung.

Apiscandia 2022 Digital
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer