Citronpaj med honung och maräng

Citronpaj med honung och maräng.

Ca 6 portioner. Passar till både till fikat eller som dessert.

Pajdeg

3,5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
Ugnstemperatur för pajskalet 225°

Citronkräm

3 dl vatten
2 1/2 dl honung
4 msk majsstärkelse (Maizena)
5 msk pressad citron
3 äggulor
2 msk smör

Maräng

3 äggvitor
1 1/2 dl socker
Ugnstemperatur för marängen 175°

Tillagning

Pajdeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna i matberedare. Låt degen vila en halvtimma i kylen. Tryck eller kavla sedan ut den degen i en ugnssäker form och grädda den ca 15 min. Låt svalna.

Citronkräm: Blanda vatten, honung, majsstärkelse, pressad citron i en kastrull. Rör under uppkokning. Ta kastrullen från värmen.

Skilj äggens gulor och vitor. Rör ner gulorna i citronkrämen. Låt sjuda upp under omrörning, men låt ej koka. Blanda i smör. Låt krämen svalna och häll den sedan på pajskalet.

Maräng: Vispa vitorna till skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Rör ner resten av sockret. Skeda ut eller spritsa marängen över citronkrämen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills marängen får färg.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: