ALLT OM HONUNG
Mjukt tunnbröd med honung | ALLT OM HONUNG

Mjukt tunnbröd med honung

Recept på gáhkku, glödkaka eller hällbröd som får jäsa med honung, ett mjukt och segt tunnbröd i samiskt stil.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 jäst
  • 1/2 dl honung
  • 1 nypa salt
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, honung och salt i en bunke.
  2. Tillsätt 7-8 dl vetemjöl och rör ut ordentligt.
  3. Smält smör och rör ut i degen.
  4. Rör ner mer mjöl till det blir en smidig deg som släpper från kanten i bunken.
  5. Låt jäsa under duk någon timme.
  6. Dela degen i 20-25 bullar.
  7. Kavla ut en bulle i taget till en tunn kaka ca 2-3 mm tjock.
  8. Hetta upp en gjutjärnspanna med smör, ister eller olja. 
  9. Grädda ett bröd i taget ett par minuter på varje sida tills det börjar få färg.
  10. Servera med rikligt med smör, gärna medan bröden är ljumma eller frys in bröden för senare bruk.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: