Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små.
ca 4-6 portioner
Ingredienser
ca 2 kg revbensspjäll
vatten
salt och peppar
Honungsglaze
1 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 tsk rivet citronskal
2 tsk riven ingefära
2 pressade vitlökklyftor
1 tsk krossad rosmarin
1/2 tsk krossade röda chilifrukter eller chilipulver
1/2 tsk krossad salvia
1 tsk salt
Tillagning
Koka upp revbensspjällen i vattnet. Låt sjuda på medelvärme ca 30-60 minuter beroende på tjocklek och häll sedan bort vattnet.
Blanda ihop alla ingredienserna till honungsglazen.
Salta och peppra revbensspjällen på båda sidorna. Placera revbensspjällen på grillen och grilla ca 10-15 minuter per sida.
Pensla generöst med honungsglazen på alla sidor under sista 10 minuterna av tillagningstiden.
Servera med t ex potatis eller ris och sallad.
Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås.