Honungsglaserade revbensspjäll

Honungsglaserade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små.

ca 4-6 portioner

Ingredienser

ca 2 kg revbensspjäll
vatten
salt och peppar

Honungsglaze

1 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 tsk rivet citronskal
2 tsk riven ingefära
2 pressade vitlökklyftor
1 tsk krossad rosmarin
1/2 tsk krossade röda chilifrukter eller chilipulver
1/2 tsk krossad salvia
1 tsk salt

Tillagning

Koka upp revbensspjällen i vattnet. Låt sjuda på medelvärme ca 30-60 minuter beroende på tjocklek och häll sedan bort vattnet.

Blanda ihop alla ingredienserna till honungsglazen.

Salta och peppra revbensspjällen på båda sidorna. Placera revbensspjällen på grillen och grilla ca 10-15 minuter per sida.

Pensla generöst med honungsglazen på alla sidor under sista 10 minuterna av tillagningstiden.

Servera med t ex potatis eller ris och sallad.

Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: