ALLT OM HONUNG
Honungsglaserade revbensspjäll

Honungsglaserade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små. Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås.

ca 4-6 portioner

Ingredienser

Ca 2 kg revbensspjäll
Vatten
Salt och peppar

Honungsglaze

1 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 tsk rivet citronskal
2 tsk riven ingefära
2 pressade vitlökklyftor
1 tsk krossad rosmarin
1/2 tsk krossade röda chilifrukter eller chilipulver
1/2 tsk krossad salvia
1 tsk salt

Till servering

Potatis eller ris
Sallad

Tillagning

  1. Koka upp revbensspjällen i vattnet. Låt sjuda på medelvärme ca 30-60 minuter beroende på tjocklek och häll sedan bort vattnet.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till honungsglazen.
  3. Salta och peppra revbensspjällen på båda sidorna. Placera revbensspjällen på grillen och grilla ca 10-15 minuter per sida.
  4. Pensla generöst med honungsglazen på alla sidor under sista 10 minuterna av tillagningstiden.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: