ALLT OM HONUNG
Filmjölksbröd med honung | ALLT OM HONUNG

Filmjölksbröd med honung

Recept på ett rejält bröd som bakas med filmjölk, honung, nötter, frön och torkad frukt.

Ingredienser

  • Ca 300 g nötter och frön
  • Ca 300 g torkad frukt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl honung
  • Rapsolja till pensling av brödform

Gör så här

  1. Hacka nötter och skär torkad frukt.
  2. Blanda nötter och frön med salt, rågmjöl och vetemjöl i en bunke.
  3. Rör ut bikarbonat i filmjölk och rör ner i bunken.
  4. Tillsätt honung och frukt, rör ihop till en smet.
  5. Penslad en avlång brödform av aluminum med rapsolja (samma sorts tråg som biodlare använder i solvaxsmältaren).
  6. Häll smeten i formen och sprid ut jämnt.
  7. Grädda nederst i ugn 165-175°C i ca 2 timmar. Täck över formen med aluminiumfolie efter ca 60 minuter så att inte brödet blir så brunbränt upptill.
  8. Ta brödet från formen och låt svalna i en bakduk på galler.
error: