ALLT OM HONUNG
Filmjölksbröd med honung | ALLT OM HONUNG

Filmjölksbröd med honung

Recept på ett rejält bröd som bakas med filmjölk, honung, nötter, frön och torkad frukt.

Ingredienser

  • Ca 300 g nötter och frön
  • Ca 300 g torkad frukt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl honung
  • Rapsolja till pensling av brödform

Gör så här

  1. Hacka nötter och skär torkad frukt.
  2. Blanda nötter och frön med salt, rågmjöl och vetemjöl i en bunke.
  3. Rör ut bikarbonat i filmjölk och rör ner i bunken.
  4. Tillsätt honung och frukt, rör ihop till en smet.
  5. Penslad en avlång brödform av aluminum med rapsolja (samma sorts tråg som biodlare använder i solvaxsmältaren).
  6. Häll smeten i formen och sprid ut jämnt.
  7. Grädda nederst i ugn 165-175°C i ca 2 timmar. Täck över formen med aluminiumfolie efter ca 60 minuter så att inte brödet blir så brunbränt upptill.
  8. Ta brödet från formen och låt svalna i en bakduk på galler.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: