ALLT OM HONUNG
Frozen Yogurt med honung / Yogurtglass - Recept | ALLT OM HONUNG

Frozen yogurt med honung och bär

Frozen yogurt, honungsfroyo eller yoghurtglass med honung och bär är lika gott till frukost, mellanmål, fika eller som dessert. Toppa med t.ex. mer bär, müsli, nötter, och lite mer honung givetvis.

Var inte rädd förr att att testa olika mängder och sorter av yogurt, bär, frukt, honung och topping. Har du en glassmaskin så underlättar det, men det går utmärkt med matberedare eller elvisp, eller för hand om du vänder ner tinade bär.

Vill du ha alla eller en del av bären omixade blandar du ner dom manuellt efter blandning av yogurt, honung och eventuell grädde.

Ca 4 portioner

Ingredienser

ca 2-500 g bär eller frukt, färska eller frysta
ca 5 dl yoghurt
1-2 dl honung
1-2 dl grädde
1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna med elvisp eller i en matberedare tills blandningen har önskad konsistens.
  2. Häll i en form med lock som rymmer ca 1 liter, och ställ i frysen några timmar eller över natten.
  3. Ta fram formen i rumsvärme en stund innan servering så att glassen mjuknar och blir lättare att skopa. Värm glassskopan i en skål med varmt vatten mellan skoporna.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: