Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala biodlare eller biredskapsförsäljarna.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Havrekex med honung
Grova kex i digestive-stil med havregryn och honung. Servera t.ex. med smör, marmelad eller till ostbrickan. Ingredienser 150 g smör 2 1/2 dl mjölk 6 dl havregryn 2 dl grahamsmjöl eller stenmalet vetemjöl 1 tsk...
Honungsmumma
Recept på mumma med honung. Mumma är en söt och kryddig ölblandning som dricks till julmat. Ingredienser 6-8 kardemummakärnor 1/2 dl honung 6 cl madeira, cognac eller whisky 2 flaskor öl, 33 cl 1 flaska porter, 50 cl...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Dna-tester ska avslöja bluffhonung i butikerna
- Julen blir godare med honung
- Biodlingskalender: December
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar