Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala biodlare eller biredskapsförsäljarna.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Pumpapaj med honung
Paj med pumpa, honung, kanel och ingefära. Serveras till kaffet eller som dessert. Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Fyllning 500 g pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad 1,5 dl honung 2 ägg 1/2 dl mjölk 1 msk...
Smördegskakor med honung
Goda smördegskakor med honung som är enkla att tillaga. Här ges ett par exempel på fyllningar men du kan använda vad du vill. Färska eller djupfrysta bär och en sked honung är utmärkt fyllning i denna typ av kakor...
Yoghurt med nötter och honung
Yoghurt med nötter och honung är en klassiker. Passar lika bra till frukost och mellanmål som till dessert. Ingredienser Yoghurt, gärna lite tjockare i konsistensen Nötter, t.ex. valnötter, pekannötter eller mandel för...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung