Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala biodlare eller biredskapsförsäljarna.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Citronpaj med honung och maräng
Härlig paj med citron, honung och maräng. Passar till både till fikat eller som dessert. Ca 6 portioner Pajdeg 3,5 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk vatten Ugnstemperatur för pajskalet 225°C Citronkräm 3 dl vatten 2 1/2 dl...
Om honungens nyttjande
Både herrskap och ringa folk kunna nyttja honungen, och de förnäma använda mycket vax till ljus och vaxstaplar, honung begagnas till många slags sylter och mos, hälsosam syltad ingefära och sköna syltade valnötter ätas...
Senapssill med honung
Recept på senapssill med honungssenap och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Till din honungssill är det såklart lämpligt att servera...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill