Gjuta bivaxljus i silikonform | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungssenap
Senap med honung är en gammal favorit för många biodlare att tillaga. Honungssenap passar givetvis perfekt i juletider till julskinkan men lika bra när som helst under året. Använd gula senapsfrön för mildare smak eller...
Honungsglaserade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små. Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås. ca 4-6 portioner Ingredienser Ca 2 kg...
Honungsbakade plommon
Plommon bakade i ugn med honung. 4 portioner Ingredienser 16 plommon 1,5 dl honung 1/2 dl citronsaft Till servering Färsk rosmarin Vaniljglass eller tjock yoghurt Gör så här Sätt på ugnen på 225°C. Kärna ur plommonen...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.