Gjuta bivaxljus i silikonform | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungssås med saffran
Sås med saffran och honung och citrus att servera till glass, frukt eller bär. Ingredienser 2 dl honung Rivet skal av 1 citrusfrukt 1/2 pkt saffran Till servering 2 msk nötter eller mandlar, hackade och saltade Gör så...
Glukosoxidas
Glukosoxidas produceras i honungsbinas fodersaftskörtlar. Detta enzym reagerar i närvaro av syre och vatten med druvsockret så att det bildas glukonsyra och väteperoxid. Glukonsyran gör att honungen får ett lågt pH...
Hoisinsås med honung
Het sås med honung som passar till grillat, fågelrätter, som marinad eller dippsås. Ingredienser 1 tsk sambal oelek 1 tsk färsk, riven ingefära 1 msk ketchup eller chilisås 1 msk limesaft 1 msk soyasås 1 msk honung Gör...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.