Gjuta bivaxljus i silikonform | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rårörd vaniljsås med honung
Recept på rårörd sås av grädde och äggula med smak av vanilj och honung. Smidigt tillbehör till fikabröd som pajer eller kakor när det är lite bråttom. En vaniljsås som både är oerhört god och oerhört snabb att tillaga...
Ättiksströmming i honungslag
Stekt strömming eller sill som får bada i en lag i honung blir väldigt gött. Honung gör ju som du kanske vet allting göttare. Ingredienser Ca 600 g rensad strömming strömming Smör till stekning 1 röd lök, skivad 6 korn...
Sila / rensa bivax
Grovt silat bivax och avtäckningsvax som du handlar av lokala biodlare kan innehålla rester från bisamhället och vaxhantering. Bivaxet kan finsilas för att få bort resterna. Stumpar och rester av utbrunna bivaxljus kan...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.