Gjuta bivaxljus i silikonform | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Te med bipollen
Ett sätt att äta bipollen på är att blanda ut pollenklumparna i t.ex. te. Bipollen säljs hos biodlare och hälsokostaffärer. Inom hälsokosten kan det finnas färdigt te med bipollen. Gör så här Koka upp te på t.ex. färsk...
Bruna bönor med honung
Bruna bönor är klassisk husmanskost att se fram emot. Det här receptet är traditionellt smaksatt med honung. Gillar du lite mer hetta eller smak i dina bönor är det bara att tillsätta chili och kryddor som du vill...
Hållbarhet och förvaring
Honungens hållbarhet Honung köpt i affären har en hållbarhet på ca 2-3 år, från tappdatum, i oöppnad förpackning. Men sannolikt håller den sig mycket längre om den försvaras på rätt sätt. Ibland märks honung med bäst...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.