Film som visar hur du gör honung med fast/kristalliserad konsistens flytande genom att värma den i vattenbad eller mikrovågsugn.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Björnbärste med honung
Björnbär är en populär biväxt för honungsbin och andra insekter, såväl som biodlare förstås. Nektar från björnbärsbuskens blommor kan vara en källa till honung och bladen kan vara en källa till gott te. Även bären kan...
Nyslungad honung
Nyslungad honung kallas nyligen skördad, slungad svensk honung. Den nyslungade svenska honungens konsistens är flytande. Förr eller senare kristalliserar honungen och får fast konsistens beroende honungssort, alltså...
Chokladsås med honung
Gör hemgjord chokladsås med honung. Servera på t.ex. glass, pannkakor, våfflor eller frukt. Mycket enkelt och mycket gott. Räcker till ca 2-5 portioner. Ingredienser 1 dl honung 1 dl kakaopulver eller choklad med hög...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.