Film som visar hur du gör honung med fast/kristalliserad konsistens flytande genom att värma den i vattenbad eller mikrovågsugn.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Danskt rågbröd med honung
Recept på grovt bröd i dansk still bakat med råg, frön och honung. Ett kraftigt bröd som du orkar vandra halva Östgötaleden på. Förbereds dagen innan bakning. Ingredienser för dag 1 5 dl hel råg, rågflingor eller...
Gjuta ljus av bivax
Prova att gjuta egna bivaxljus, i fasta formar som t.ex. värmetåligt glas eller mjuka formar av silikon för annorlunda utseende. Här är några tips för dig som vill gjuta egna ljus av bivax. Film som ger exempel på hur...
Lingonsill med honung
Recept på inlagd sill med lingon och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Och glöm för julbockens skull inte honungssnaps. Receptet ger...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Dna-tester ska avslöja bluffhonung i butikerna
- Julen blir godare med honung
- Biodlingskalender: December
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar