ALLT OM HONUNG
Grillad aubergine med honung

Grillad aubergine med honung

Grillad aubergine-skivor marinerade i honung, het chili och örter. Lämpligt som förrätt eller tillbehör.

4 portioner

Ingredienser

3 st auberginer
Olivolja
1 röd chilifrukt
Timjan eller de örtkryddor du har, helst färska
1 msk honung
1 msk citronsaft
Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala, skiva auberginerna och lägg i en oljad långpanna. Pensla skivorna med olja, salta och peppra.
  2. Grilla 250°C i 10 min. Vänd en gång, pensla med olja och krydda igen. Grilla i 10 min till.
  3. Lägg hälften av skivorna på ett fat. Strö över hälften av den finhackade chilin, örterna, honungen och citronsaften. Lägg på resten av skivorna och upprepa.
  4. Låt stå i kylen en halvtimme innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: