ALLT OM HONUNG
Hamburgerbröd med honung | ALLT OM HONUNG

Hamburgerbröd med honung

Recept på hamburgerbröd jästa med honung. Dessa bröd är lika goda till burgare som till frukost eller mellis.

Ingredienser

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 1-2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • ca 12-13 dl vetemjöl

Eventuell garnering

  • 1 msk vegetabilisk olja eller 1 lätt vispat ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Rör ut jäst, honung och vatten i en bunke.
  2. Tillsätt olja, salt och 10 dl av vetemjölet.
  3. Arbeta degen smidig för hand eller med degmaskin.
  4. Låt jäsa i bunke under bakduk 1 timme.
  5. Arbeta in resten av mjölet till en smidig deg.
  6. Rulla  ut degen i längder och dela längderna i 10-20 bitar beroende på hur stora bröd du vill ha.
  7. Rulla bitarna till släta bullar och placera dem på bakplåt.
  8. Pensla bullarna med vegetabilisk olja eller lätt vispat ägg och strö över sesamfrön.
  9. Jäs bullarna under duk till dubbel storlek ca 40-60 minuter beroender på rumstemperatur.
  10. Baka i ugn 225°C ugn ca 10 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.
  11. Låt bröden svalna på galler. 
  12. Dela hamburgerbröden vid servering eller frys in.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.