ALLT OM HONUNG
Havrekex med honung | ALLT OM HONUNG

Havrekex med honung

Grova kex i digestive-stil med havregryn och honung. Servera t.ex. med smör, marmelad eller till ostbrickan.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl eller stenmalet vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175°C.
  2. Smält smör i kastrull.
  3. Häll i mjölk och värm varmt men inte kokande.
  4. Häll smör- och mjölkblandningen över havregrynen i en skål.
  5. Rör om och låt svalna.
  6. Tillsätt mjöl, bakpulver, honung och salt till grynen och blanda till en deg.
  7. Kavla ut degen.
  8. Skär bitar eller stansa med pepparkaksform eller ett glas.
  9. Lägg på plåtar och baka i ugn cirka 5-10 minuter tills kexen får färg.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.