Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.

Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
En enklare variant på vaniljsås med honung. Passar t.ex. till pajer. God som den är eller blandad med vispad grädde. Receptet räcker till ca 4 portioner. Ingredienser 1 ägg 1 msk honung 4 dl mjölk 1 1/2 msk potatismjöl...
Honung som lagrats länge får en syrlig smak, bland annat beroende på att halten HMF (hydroximetylfurfural) ökar med tiden och allra mest vid varm lagring. Hög HMF-halt kan betyda att honung har värmts för mycket eller...
Gör hemgjord läppglans eller lip gloss med bivax och ricinolja. Du kan använda pigment om du vill men är inget måste, miljö- och hälsomässigt är det oftast bättre utan beroende på vad du använder. Ingredienserna och...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.