Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Tarte Tatin med päron och honung
Fransk paj eller tårta med päron karamelliserade i honung. Servera som dessert eller till fika. Ingredienser 4-5 små päron 2 msk honung 75 g smör 50 g hackad mandel 2 plattor fryst smördeg Gör så här Skala och dela...
Mustaschvax med bivax
Bivax är den viktigaste ingrediensen i ett mustaschvax. Bivax i mustaschvax används till styling för att få önskad form och utseende på en mustasch eller ett skägg. Vegetabilisk olja ger ett mjukare mustaschvax och...
Honungsbedömning
Honungsbedömning är ett årligt evenemang som enligt tradition anordnas i lokala biodlarföreningar som är anslutna till Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR / Biodlarna). Under honungsbedömningen kontrolleras medlemmarnas...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill