ALLT OM HONUNG
Honungsbedömning | ALLT OM HONUNG

Honungsbedömning

Honungsbedömning är ett årligt evenemang som enligt tradition anordnas i lokala biodlarföreningar som är anslutna till Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR / Biodlarna). Under honungsbedömningen kontrolleras medlemmarnas honung beträffande renhet, konsistens, förpackning, lukt och smak samt färg. Blir honungen godkänd får medlemmarna tillstånd att använda riksförbundets etiketter.

Förr i tiden var det så illa att biodlaren riskerade att bli utesluten ur riksförbundet om denne valde att använda personligt utformade etiketter. Dagens biodlare lyfter dock  gärna fram det lokala i sin honung med egna honungsetiketter så den klassiska SBR-etiketten är inte lika viktig som förr. Men själva honungsbedömningen kan givetvis vara ett kvitto på att biodlingens honungshantering håller måttet. Läs mer om biodling i boken Bin till nytta och nöje.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.