Vitkål enligt Österrikiskt recept brynt med honung. Tillsätt kött efter smak i receptet eller servera kålen som tillbehör t.ex. till revbensspjäll, fläsk eller korv. Receptet räcker till ca 4-8 portioner.
Ingredienser
- Ca 1 kg vitkål, finskuren
- 1 gul lök, fint hackad
- 80 smör eller ister
- 1 msk ättiksprit 24%
- 1-2 dl vatten
- 2 msk honung
- 40 g mjöl
- 1 msk salt
- 1-2 tsk kummin
Gör så här
- Skär vitkål fint eller hyvla med mandolin.
- Hacka lök.
- Smält fett i en kastrull
- Tillsätt vitkål och lök, bryn tills det får färg under omrörning.
- Tillsätt ättiksprit och vatten, rör om.
- Tillsätt honung, salt och kummin, låt koka ca 30-40 min på svag värme, rör om då och då.
- Sikta över mjöl och rör om, låt koka ca 15 minuter till, rör om då och då.
- Tillsätt eventuelt kött i kålen efter smak och rör om, eller servera kålen som tillbehör.