ALLT OM HONUNG
Honungsbrynt vitkål | ALLT OM HONUNG

Honungsbrynt vitkål

Vitkål enligt Österrikiskt recept brynt med honung. Tillsätt kött efter smak i receptet eller servera kålen som tillbehör t.ex. till revbensspjäll, fläsk eller korv. Receptet räcker till ca 4-8 portioner.

Ingredienser

  • Ca 1 kg vitkål, finskuren
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 80 smör eller ister
  • 1 msk ättiksprit 24%
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 40 g mjöl
  • 1 msk salt
  • 1-2 tsk kummin

Gör så här

  1. Skär vitkål fint eller hyvla med mandolin.
  2. Hacka lök.
  3. Smält fett i en kastrull
  4. Tillsätt vitkål och lök, bryn tills det får färg under omrörning.
  5. Tillsätt ättiksprit och vatten, rör om.
  6. Tillsätt honung, salt och kummin, låt koka ca 30-40 min på svag värme, rör om då och då.
  7. Sikta över mjöl och rör om, låt koka ca 15 minuter till, rör om då och då.
  8. Tillsätt eventuelt kött i kålen efter smak och rör om, eller servera kålen som tillbehör.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.