ALLT OM HONUNG
Honungsglaserade spare ribs | ALLT OM HONUNG

Honungsglaserare spare ribs

Recept på sticky spare ribs av fläskkött i en het glasering med honung i ugn.

Ingredienser

  • Ca 1 kg spare ribs av fläskkött
  • Salt & peppar
  • Rapsolja
  • 1 lök, skivad
  • 1 bit färsk ingefära, skivad
  • 1-3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1-2 msk chiliflakes eller hackad chilifrukt
  • 1/2 msk svartpeppar, korn
  • 1-2 dl honung
  • 1-2 dl soya
  • 1 dl vinäger
  • 1 buljongtärning i ca 400 ml vamt vatten

Exempel på tillbehör vid servering

  • Coleslaw eller annan sallad
  • Potatis eller ris

Gör så här

  1. Dela ribsen i individuella revben eller mindre bitar om du vill, salta och peppra.
  2. Rosta ribsen på båda alla sidor med lite olja i en gjutjärnspanna eller långpanna till de får önskad färg.
  3. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och fräs ett par minuter till.
  4. Tillsätt chiliflakes, pepparkorn, honung, soya, vinäger och buljong. Låt koka upp och smaka av.
  5. Ställ pannan med ribsen i ugn 180°C ca 30 min.
  6. Ta ut pannan, vänd ribsen och ställ i ugn ytterligare ca 30 min.
  7. Ta ut pannan och låt sjuda några minuter till på spis medan du vänder ribsen då och då.
  8. Skopa såsen från pannan över ribsen med en sked vid servering. 
  9. Servera med tillbehör efter smak.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: