Recept på glass gjord med äggulor, mjölk och honung. Honungsglass förbereds helst dagen före servering.
Ingredienser
5 äggulor
5 dl mjölk
2-2 1/2 dl honung
Eventuell smaksättning
Färska hackade eller finstötta torkade blad från timjan eller lavendel.
Till servering
Färska bär eller en sås av frysta bär
Färska myntablad
Gör så här
- Vispa gulorna i en kastrull, tillsätt mjölken och honungen, värm det hela och låt det sjuda, medan du rör om tills det tjocknar.
- Vill du ha medelhavssmak – tillsätt då en knapp matsked finhackade, färska eller finstötta torkade blad från timjan eller lavendel.
- Häll den svalnade massan i en burk med lock och frys den helst över en natt.
- Låt tina i kyl ca 20 min före servering.
- Servera med färska bär eller en sås av mosade frysta bär.