ALLT OM HONUNG
Honungsglögg | ALLT OM HONUNG

Honungsglögg

Gör egen glögg med honung. Visste du att honung är det traditionella sötningsmedlet i glögg? Jo så är det och det är lätt att göra egen glögg med färdigblandade glöggkryddor eller egen smaksättning. Prova även att göra äppelglögg med honung.

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin, gärna kraftigt
  • 4 msk honung
  • Skalet och saften av 1 tvättat apelsin
  • 1 påse glöggkryddor (eller kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor)

För starkare glögg lägg till 1 dl whisky, cognac, portvin eller madeira. För alkoholfri glögg använd alkoholfritt vin.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser utom vin (och eventuell sprit) och låt dra under lock ca 4 timmar.
  2. Sila bort kryddor och skal.
  3. Tillsätt vin (och eventuell sprit) och värm glöggen innan servering.
  4. Servera med russin, mandlar och lussebullar med honung.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.