Gör egen glögg med honung. Visste du att honung är det traditionella sötningsmedlet i glögg? Jo så är det och det är lätt att göra egen glögg med färdigblandade glöggkryddor eller egen smaksättning. Prova även att göra äppelglögg med honung.
Ingredienser
- 1 flaska rött vin, gärna kraftigt
- 4 msk honung
- Skalet och saften av 1 tvättat apelsin
- 1 påse glöggkryddor (eller kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor)
För starkare glögg lägg till 1 dl whisky, cognac, portvin eller madeira. För alkoholfri glögg använd alkoholfritt vin.
Gör så här
- Koka upp alla ingredienser utom vin (och eventuell sprit) och låt dra under lock ca 4 timmar.
- Sila bort kryddor och skal.
- Tillsätt vin (och eventuell sprit) och värm glöggen innan servering.
- Servera med russin, mandlar och lussebullar med honung.