ALLT OM HONUNG
Frukostpepparkakor med honung | ALLT OM HONUNG

Frukostpepparkakor med honung

Tjocka pepparkakor som tillagas med honung och förbereds dagen innan. Servera med smör och ost eller på fil eller yoghurt. Frukostpepparkakor är perfekt för dig som vill fira jul varje morgon året runt.

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 2/3 dl socker
  • 40 g smör
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1/2 tsk kryddnejlikor, malda
  • 1/2 tsk ingefära, malda
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2/3 tsk bakpulver
  • Ca 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lägg smör, kanel och ingefära i en bunke.
  2. Koka upp honung och honung i en kastrull och häll över smöret i bunken.
  3. Vispa ägg och mjölk och tillsätt i bunken.
  4. Låt svalna till rumstemperatur och rör om då och då.
  5. Blanda bikarbonat och bakpulver med en del av vetemjölet.
  6. Rör ner mjölblandningen i bunken och tillsätt mer mjöl tills du har format en deg.
  7. Täck över bunken och låt den stå i kylskåp över natten.
  8. Rulla längder av degen och skär halv-centimeter-tjocka bitar.
  9. Placera bitarna glest på smorda plåtar och grädda ca 10 minuter i 180-200°C.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: