ALLT OM HONUNG
Honungskaka från Gästrikland - Recept med honung

Honungskaka från Gästrikland

Kaka med honung och russin a la Gästrikland. Servera till kaffet. Receptet är från boken Svenska landskapsrätter, Oskar Jakobsson 1963.

Ingredienser

150 g honung
1 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver (struken)
3 dl russin
1 tsk kanel

Gör så här

  1. Blanda honung, socker och smör.
  2. Tillsätt ett ägg åt gången och rör smeten kraftigt.
  3. Tillsätt russin samt siktat bakpulver, kanel och vetemjöl. Rör en stund till.
  4. Häll smeten i en smörad och bröad form.
  5. Grädda i cirka 175-190°C tills kakan är gyllenbrun.
  6. Vänta med att skära kakan tills nästa dag…om du kan hålla dig alltså.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: