ALLT OM HONUNG
Honungsrostade nötter / Honungskanderade nötter

Honungskanderade nötter

Kandera nötter och frön med honung. Gott som snacks eller hackat på t.ex. glass.

Ingredienser

3 dl nötter och frön, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandlar, cashewnötter, solrosfrön
1 1/2 msk honung
1 tsk saft från citrusfrukt
1 klick smör

Gör så här

  1. Rosta nötterna på en plåt i ugnen på 200°C i ca 10 min.
  2. Värm honungen och citrussaften i en stekpanna tills blandningen blir gyllenbrun.
  3. Vänd ner nötterna i honungsblandningen.
  4. Rör ner en klick smör och blanda ordentligt.
  5. Bred ut massan på bakplåtspapper och låt svalna.
  6. Bryt eller skär i bitar.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: