Honungskanderade nötter

Honungsrostade nötter / Honungskanderade nötter
Ingredienser

3 dl nötter och frön, t ex hasselnötter, valnötter, mandlar, cashewnötter, solrosfrön
1 1/2 msk honung
1 tsk saft från citrusfrukt
1 klick smör

Tillagning

Rosta nötterna på en plåt i ugnen på 200°C i ca 10 min.

Värm honungen och citrussaften i en stekpanna tills blandningen blir gyllenbrun.

Vänd ner nötterna i honungsblandningen.

Rör ner en klick smör och blanda ordentligt.

Bred ut massan på bakplåtspapper och låt svalna.

Bryt eller skär i bitar.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: