ALLT OM HONUNG
Honungskola med choklad och ingefära

Honungskola med choklad och ingefära

Smörkola smaksatt med honung, choklad och ingefära.

Ca 40 st

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl honung
4 msk kakao
2 msk ingefära, färsk och finriven

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning. Koka på medelvärme, rör om då och då så att kolan inte bränner fast.
  2. Koka tills kolan klarar kulprovet eller tills massan är ca 125°C. Flytta kastrullen från värmen och häll i en form med bakplåtspapper, i knäckformar eller små kakformar.
  3. Låt svalna. Ställ i kylskåp 2-3 timmar. Skär kolan i bitar eller lossa från kakformarna. Slå sedan in kolan i smörpapper eller bakplåtspapper.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.