ALLT OM HONUNG
Honungskola

Honungskola

Recept på smaskig smörkola smaksatt med honung.

Ca 40 st

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl honung

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning. Koka på medelvärme, rör om då och då så att kolan inte bränner fast.
  2. Koka tills kolan klarar kulprovet eller tills massan är ca 125°C. Flytta kastrullen från värmen och häll i en form med bakplåtspapper, i knäckformar eller små kakformar.
  3. Låt svalna. Ställ i kylskåp 2-3 timmar. Skär kolan i bitar eller lossa från kakformarna. Slå sedan in kolan i smörpapper eller bakplåtspapper.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: