ALLT OM HONUNG
Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker med honung som fungerar året om.

Ingredienser

50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
50 g skållad, rostad, hackad, mandel
100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malda kryddnejlikor
1 dl siktat mjöl
1/2 dl honung
1/2 dl socker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.
  2. Koka upp honung och socker. Rör ner och blanda med övriga ingredienser så att det blir en klibbig massa.
  3. Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150°C ca 30 min.
  4. Låt svalna och stjälp upp.
  5. Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: