ALLT OM HONUNG
Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker med honung som fungerar året om.

Ingredienser

50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
50 g skållad, rostad, hackad, mandel
100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malda kryddnejlikor
1 dl siktat mjöl
1/2 dl honung
1/2 dl socker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.
  2. Koka upp honung och socker. Rör ner och blanda med övriga ingredienser så att det blir en klibbig massa.
  3. Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150°C ca 30 min.
  4. Låt svalna och stjälp upp.
  5. Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: