ALLT OM HONUNG
Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker med honung som fungerar året om.

Ingredienser

  • 50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
  • 50 g skållad, rostad, hackad, mandel
  • 100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 krm malda kryddnejlikor
  • 1 dl siktat mjöl
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl socker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.
  2. Koka upp honung och socker. Rör ner och blanda med övriga ingredienser så att det blir en klibbig massa.
  3. Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150°C ca 30 min.
  4. Låt svalna och stjälp upp.
  5. Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.
error: