Panforte med honung

Panforte med honung

En italiensk julklassiker som fungerar året om.

Ingredienser

50 g rostade, skalade, grovhackade nötter
50 g skållad, rostad, hackad, mandel
100 g syltade, hackade apelsinskal och/eller citronskal
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malda kryddnejlikor
1 dl siktat mjöl
1/2 dl honung
1/2 dl socker

Tillagning

Blanda alla ingredienser utom honung och socker noga i en skål.

Koka upp honung och socker. Rör ner i  blandningen så att det blir en klibbig massa.

Klä en form med bakpapper. Lägg blandningen i den och grädda i 150° ca 30 min.

Låt svalna och stjälp upp.

Förvara kakan insvept i folie och skär upp i tunna bitar vid servering.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: